ESEN, yeniliğe ve ülkesine tutkun iki iş insanı Eren Özmen ve Fatih Özmen tarafından 2 Şubat 2012’de Ankara’da kuruldu. Kurulduğu tarihten bugüne kadar, havacılık, uzay, savunma ve güvenlik alanlar...
ESEN, tanımlı süreçlerini işleterek, müşteri gereksinimlerini; kaliteli, maliyet etkin ürün ve hizmetlere dönüştürmeyi ve müşteri memnuniyeti sağlamayı taahhüt eder. Bu amaca ulaşmak için ESEN çalı...
Sabit yer platformu üzerine yerleşik yüksek çözünürlüklü elektro optik ve termal algılayıcılardan aldığı görüntü verilerini görüntü işleme ve kıymetlendirme birimlerinde işleyerek geniş alanlar üzerinde sürekli gözetleme ve tam farkındalık sağlayan bir geniş alan gözetleme sistemidir.
Mini GAG, İHA1 ve İHA2 sınıfı sabit kanatlı, multikopter ve kablolu multikopter tipi insansız hava araçları için, boyut, ağırlık ve güç tüketimi kısıtları gözetilerek geliştirilen bir geniş alan gözetleme sistemidir.
Uçak GAG, hava platformları ile tam otonom, gerçek zamanlı sürekli görüntüleme ve gözetlenen alanda oluşan hareketlerin tespitini sağlayan Geniş Alan Gözetleme Sistemidir.
Balon GAG Sistemi, balon platformu üzerinde taşınan yüksek çözünürlüklü elektro-optik ve termal algılayıcılardan aldığı görüntü verilerini görüntü işleme ve kıymetlendirme birimlerinde işleyerek geniş alan üzerinde sürekli gözetleme ve tam farkındalık sağlayan bir gözetleme sistemidir.
GöKHUN sabit kanatlı dikey kalkış-inişli İHA sistemi, kendi sınıfında, optimum faydalı yük havada kalış süresine sahip, çok görevli kara ve gemi deniz bazlı operasyonlar için ideal bir İHA çözümüdür.
ESEN Mini İHA, taktik istihbarat keşif gözetleme görevlerine yönelik personel tarafından taşınabilen insansız hava aracı sistemidir.
GöRDES Görüntü Destekli Seyrüsefer Sistemi, GPS sinyalinin çalışmadığı, karıştırma ve yanıltma gibi durumlarda, hava aracı üzerinde bulunan kameralar ve sahip olduğu görüntü işleme teknolojisi aracılığıyla anlık konum, yönelim ve hız bilgisi üreterek hava aracının güvenli şekilde uçuşuna devam etmesini sağlar.
HF bandında çalışabilen taktik yön bulma sistemidir. HF bandındaki muhabere sistemleri için Elektronik Destek (ES) sağlar.
HF, VHF, UHF frekans bantlarında çalışabilen hava platformlu muhabere istihbarat sistemidir.
Trafik Arazi Çarpışma Önleme Sistemi (TAÇÖS), Trafik Uyarı ve Çarpışma Önleme Sistemi (TCAS II) ve Arazi Farkındalık ve İkaz Sistemi’ni (TAWS) entegre eden bir aviyonik ekipmandır.
PORTIA Büyük Veri Füzyon ve Analiz Sistemi, yapılandırılmış veri tabanları ve yapılandırılmamış açık kaynak verisi üzerinde veri füzyonu ve analizine imkân sağlamaktadır.
WISE23 Görev Yönetim Sistemi, çoklu sensör füzyon kabiliyeti ve yapay zeka desteği ile kullanıcıya geleneksel sistemlere göre çok daha kapsamlı ve anlamlı görev yönetim desteği sağlar.
ESEN, askeri ve sivil hava araçlarına, ana üreticilere bağımsız olarak, EASA/FAA standartlarında modernizasyon, güncelleme, fonksiyon artırımı, özel görev dönüşümleri, sistem entegrasyonu ve uçuşa elverişlilik sertifikasyonu danışmanlığı hizmeti sunmaktadır.
ESEN, hava araçları için ana üreticilere bağlı kalmadan modernizasyon, güncelleme, fonksiyon artırımı uygulamalarına yönelik hizmet sunmaktadır.
ESEN, Elektronik Harp ve Sinyal İstihbaratı (SIGINT) sistemleri alanında sistem, alt sistem, sistem mühendisliği ve tasarımı ile bu sistemlerin kara ve hava platformlarına entegrasyonları konularında mühendislik çözümleri sunar.
ESEN, mevcut aviyonik geliştirme projelerinde kendini kanıtlamış kabiliyeti ve kazanılmış tecrübesi, CMMI v2.0 Seviye 3 olgunluğunda AS9100D uyumlu süreçleri ile yenilikçi aviyonik projelerinde tasarım ve mühendislik hizmeti sunar.
ESEN, mevcut projelerinde kendini kanıtlamış kabiliyeti, kazanılmış tecrübesi ve uzman ekibi ile, uzaktan algılama ve görüntü işleme alanında yazılım ve donanım geliştirme projelerinde mühendislik hizmeti sunar.
Büyük veriler işlenerek bu veriler üzerinde istatistiksel analizler sunulur. Yapılandırılmış (veri tabanları, AIS, ADS-B) ve yapılandırılmamış (sosyal medya, web) verilerinin işlenmesi ve birleştirilmesi sağlanır.
Genel Nitelikler
-Üniversitelerin Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun, tercihen ilgili alanda yüksek lisans derecesine sahip,
-FPGA bilgisine/ tecrübesine sahip,
-Sayısal tasarım alanında 7-10 yıl deneyime sahip,
-Xilinx ISE, Vivado, Altera Quartus, Matlab/Simulink, Modelsim, Subversion gibi tasarım araçlarını bilen,
-İyi derecede İngilizce bilen,
Tercihen DO-254 standardına hakim ve sinyal işleme uygulamalarında deneyim sahibi,
Sorumluluklar
-RF almaç/göndermeç projelerinde FPGA tabanlı sinyal işleme çözümlerinin mimari tasarımı, gerçekleşmesi ve doğrulanması faaliyetlerinde görev almak,
-Projelerin gereksinim analizi ve sistem mimarisinden, kodlama, testbench tasarımı, doğrulama, sentezleme ve FPGA yerleşimine kadar bütün aşamalarına katılmak,
-Şirket içi diğer gruplarla yakın çalışılarak entegrasyon, test ve hata ayıklama faaliyetlerinde aktif rol almak.